Keine Inhalte/Widgets in dieser Seitenleiste vorhanden.

Se on ollut uskomaton matka uskomattomille Bitcoinin (joskus lyhennettynä BTC) haltijoille, maailman suosituimmalle kryptovaluutalle. Nyt kun kommentaattorit ennustavat 25 000 dollarin tai enemmän vuoden lopun tavoitteita, Bitcoin näyttää olevan täysin pysäyttämätön.

Meidän on kuitenkin muistettava, että jotkut näistä samoista kommentaattoreista olivat vähemmän innostuneita Bitcoinista aiemmin tänä vuonna. On mielenkiintoista seurata, kuinka nopeasti tunteiden aalto voi muuttua Bitcoinin kanssa.

Kun tämä kalusto pyöristää villin vuoden mustelmista ja henkeäsalpaavista korkeuksista, on aika ottaa askel taaksepäin ja pohtia, onko järkevää lisätä asemaansa nyt.

Viimeinen asia, jonka haluamme tehdä, on tulla jälleen FOMO: n uhriksi (pelko kadota). Salausvaluutan omaisuudet voidaan rakentaa FOMO: lle, mutta ne voidaan yhtä nopeasti ottaa pois.

Bitcoinin vuoristorata

Pitkään pysyneet kryptovaluuttakauppiaat muistavat todennäköisesti vuoden 2017 loppupuolen huimaavat päivät, jolloin Bitcoin heilahti hetkeksi lähellä 20000 dollarin tasoa. Se oli varmasti innostava kokemus, mutta se ei kestäisi kauan.

Jopa tähän päivään on olemassa rahoitusasiantuntijoita, jotka mainitsevat Bitcoinin vuonna 2017 oppikirjaesimerkkinä markkinakuplasta. Vuosi sen jälkeen, kun Bitcoin oli saavuttanut huippunsa, hinta saavutti suoliston vääntyvän pohjan noin 3100 dollaria vuoden 2018 lopulla.

Mutta kuten sanotaan, sademyrskyn jälkeen tulee sateenkaari. Se ei ollut mitenkään nopea matka täydelliseen toipumiseen, mutta ainakin vuosi 2019 oli parannus edelliseen kauhistuttavaan vuoteen verrattuna.

Siten Bitcoin aloitti vuoden 2020 yli 7000 dollaria – ei missään nimessä massiivinen purkautuminen, mutta ainakaan Bitcoin ei ollut syöksynyt.

Ja sitten tuli Covid-19.

Rahan jahtaaminen

Mielenkiintoista on, että uuden koronaviruksen puhkeaminen toi alas laajan valikoiman omaisuusluokkia – osakkeet, kryptovaluutat, kulta ja hopea.

Koska Bitcoin syntyi vuonna 2009, kommentaattorit spekuloivat joskus, kestisikö Bitcoin kriisitilanteen.

Jotkut ihmiset jopa ennustivat, että Bitcoinin arvo nousee jyrkästi tällaisen tapahtuman aikana. Silti, kuten kävi ilmi, sijoittajat houkuttelivat ja kertyivät rahaa Covid-19: n puhkeamisen aikana.

Tämän seurauksena osakekanta laski hetkeksi alle 4000 dollaria maaliskuussa. Kerronta salauksen lisääntyvästä käyttöönotosta tuntui merkityksettömältä tuolloin. Pelokkaat sijoittajat myivät kaiken paitsi keittiön pesuallas kerätäkseen rahaa – mutta uskolliset Bitcoin-haltijat palkitaan pian runsaasti.

Merkitse virstanpylväät, mutta pelkää FOMOa

Kun paniikkikeskeinen käteisraha on rauhoittunut, sijoitusyhteisö löysi Bitcoinin arvon lupaavana vaihtoehtona Yhdysvaltain dollareille.

Loppuvuodesta 2020 oli Yhdysvaltain dollarin vuoro murskata. Tämä sekä cryptocurrencyin lisääntyvä hyväksyminen laillisena tapana siirtää varoja ja tehdä ostoksia katalysoivat Bitcoinin hintaa.

Salaushistorioitsijat muistavat joulukuun 2020 kuukautena, jolloin Bitcoin lopulta läpäisi 20 000 dollarin vastustason. Paitsi että, Bitcoin myös ylitti 23 000 dollaria ja pian sen jälkeen 24 000 dollaria.

Tällaisina aikoina varovaisuuspyyntöjä noudatetaan harvoin. Ehdotan kuitenkin, että meidän on muistettava, mitä tapahtui hintavakaajille ja FOMO-uhreille loppuvuodesta 2017, vaarana tulla huomiotta tai pilkata.

Siitä syystä kerroin tänään Bitcoinin eeppisen matkan yksityiskohtaisesti. Sijoittajat voivat tehokkaasti navigoida tulevaisuudessa vain tietäen menneisyyden virheet.

Lainataksesi lause Charles Mackaylta, älkäämme tartuko väkijoukkojen hulluuteen Bitcoinin kanssa. Tämä on aika harkita Bitcoinin lisäämistä asteittain salkkuun, ei veneen lataamista kaikkien aikojen korkeimmillaan.

Bottom Line

Jos FOMO on sairaus, varovaisuus on parannuskeino. On houkuttelevaa mennä all-in Bitcoiniin nyt, mutta se ei ole suositeltavaa.

Ajattele sen sijaan tätä mahdollisuutena oppia historiasta ja tehdä mitattuja liikkeitä, sillä tunteisiin ja dollarin laskuun perustuva Bitcoinin sykli voi päättyä milloin tahansa.

Von admin